Friday, 14 October 2011

ayat-ayat gempak

Bila ada yang Sayang , Jangan lukai hatinya ...
Bila ada yang Cinta , Jangan kamu titiskan air matanya ...
Bila ada yang Menanti , Janganlah kamu pergi ...
Bila ada yang Kasih , Jangan kamu membenci ...
Bila dia pergi , Carilah ia selagi dia bererti ...
... Kerana bila dia tiada di sisi , Kamu akan tahu apa erti SEPI ♥



***************************************************


ADIK : YAH, NK MOTOR BARU ?

AYAH : 8A DULU

ADIK : YAH, NAK HANDPHONE BARU ?

AYAH : 8A DULU

ADIK : YAH, NAK JAM BARU ?

AYAH : 8A DULU

ADIK : YAH, NAK KASUT BARU ?

AYAH : 8A DULUUUU

ADIK : YAH, ERR ..

AYAH : 8A DULUUUUU!

ADIK : NAK MAK BARU ?

AYAH : BILA ???

MAK : JANGAN NAK CARI PASAL. NAK SAIZ KASUT ABG KE SAIZ KASUT SAYA??



*****************************************************



says::
Kata lelaki, Masa awal-awal dan masih cinta…

· “Kalau you busy macamana pun…tak apa, I tunggu.”
· “You tak pandai masak pun tak apa, kita boleh makan luar je”
· “I akan tetap cintakan you walaupun fizikal you berubah.”
· “I suka you sexy, menaikkan semangat I tau”
· “I’m a good listener, you can talk about anything to me.”


Kata lelaki, setelah tertangkap berlaku curang…


· “You selalu busy…I kesunyian so I cari lain lah.
· “You tak pernah nak masak kat I, so ‘makan’ luar lah”
· “You dah gemuk…I nak yang slim-slim.”
· “Pakaian you terbukak camana pun…semangat I dah hilang kat you.”
· “You cakap banyak sangat…bingit telinga I, BOSAN!!!!!”


***************************************************



Alasan Anda Bila Di Tahan Pihak Berkuasa...

Situasi: Anda di tahan kerana membuat aksi merbahaya di jalanraya
Polis: ni sorg agi.. motor tayar 2 bagi kasik 1.. pehal korang angkat tayar depan haa?


Hanafi: erk… begini tuan.. kitorg bukan merempit.. tadi saya dan geng-geng saya nampak lipas lalu depan motor kitorg.. kalo kitorg langgar, zalim namanya.. semut pun Nabi elak.. ni kan pulak lipas.. apa salahnya kalo kita ikut Nabi.. jadi kitorg angkat la tayar motor kitorg nak bagi penghormatan pada lipas ni.. kasik diorg chan nak idop.. kalo dia mati.. sape nak tanggung keluarga dia ni..


Polis: aduh!!! kene lagi!!


***************************************************



PaDa suatu HaRi................
cikgu:ali cuba kamu sebut 3 perkataan BI.....
ali:sya xtau ckgu.....
cikgu:0oow xtau (smbil mencubit ali)...kmu cri 3 perktaan BI 2 mngu dpn sya nk FHM...!
ali:FAHAM ckgu....!


Keesokan hrinya ali pergi ke Zoo menaiki bas brsama mknya....
driverbas:lady first....laki kemudian...
ali: pk cik2 lady first 2 bhase inglish ke...
driverbus:yela...xkan bhase india kot


pas2 diorang naik bas 2......lbeyh kurng 30 minit diorang smpai ke destinasi dan msuk ke dlm z00
ali:mak2 tu ppn tnde tu tlis MONKEY 2 bhase Inglish ke
mak:ye...syg...
ali:oo


lpas diorang mlawat z0oo diorang blek kermh...
dan ali terdengar abg dier tngah ckap dgn mak we die
abg:SHUt Up U LADY..!U dgn I BreAK
ali:abg2 shut up 2 bhase inglish ke...
abg:yela.....eh,YG KO SEBOK PEHAL GI BLAH.!!
pas2 ali ni pown blah..


mnggu dpn..
cikgu:ha,ali sebut 3 perkataan 2 ckgu nk dngar..
ali:SHUT UP U LADY...
cikgu:kamu ingat sya apa....
ali:MONkEY
cikgu:kamu kluar dri klas sya skarang
ali:LADY FIRST2


**************************************************


Girl: hi baby..:*
boy: hii Darling...(sending faild)

girl: r u there?? :(
boy: yes yes..i m here...(sending faild)


girl: r u ignorng me or what?? :s
boy: honey i m nt..i m ryt here.. (sending faild)


girl: its over..dnt u evr talk to me again !! :@
boy: Damn ! go to hell.. :@ (message sent) :O :O


*********************************************


Seorang anak bertanya pada ibunya ketika melihat sebuah poster seorang lelaki bercium dgn seorang perempuan.

Anak : Mama, gambar tu gambar apa?
Ibu : oohh, itu gambar orang yg sedang menolong kawannya yg sesak nafas
Anak : ooh, kalau mcm tu kasihannya ngan bibik
Ibu : kenapa dgn bibik nak?
Anak : Bibik pun selalu sesak nafas tapi nasib Papa baik dan selalu menolong Bibik
Ibu : "¿¿??????!



***********************************************



Hadi sedang nazak dan hampir meninggal...

Di sebelahnya Imah, isterinya sedang menemani Hadi...

Hadi : "Imah.. sebelum aku mati nanti.. aku ingin berpesan padamu.."


Isteri : "Iya, bang.. cakaplah.."


Hadi : "Aku mau kau kahwin dengan Harun..."


"Isk abang nie.. kan Harun tu musuh ketat abang selama ini?! Apa abang rela menyerahkan saya kepadanya?" dengan terkejut isterinya bertanya.


"Aku ingin dia menderita seperti yang aku alami 30 tahun bersamamu..."


*********************************************


Pada suatu hari, Abu berada di dalam bas utk ke bandar. Dia memegang
sebuah gambar. Tiba-tiba, gambar itu pun terjatuh di bawah kain seorang
makcik.

Abu : Makcik, tolong angkat kain, saya nak ambik gambar.

Makcik : Apa kamu ckp?!

Tiba-tiba.... PANG!!! Abu pun turun dari bas itu dengan muka yang bengang kerana ditampar oleh makcik itu di depan2 org ramai..



P/S: mmg sengal,..=,='''


***********************************************


Benar kata SPRING - KITA DITAKDIRKAN JATUH CINTA
namun seperti kata STINGS - ADAKAH KAU SETIA?
walhal diriku x ubah seperti RAHMAT - HANYA SEGENGGAM SETIA
sekiranya kita seperti SCREEN - KITA DITAKDIRKAN BERPISAH
ku hanya seperti ILUSI - SEGALANYA KU TERIMA
walau hati ini seperti ARROW - NIAT HATI X NK BERPISAH
akanku turuti KAPILLA - MERINDU TANPA KATA
ketika itu diriku seperti SCOIN - KU MENANGIS KEHILANGAN MU
akan ku ajukan permintaan EYE - IZINKAN SELAMANYA NAMAMU DI HATI
& diriku hanyalah seperti OKAY - KU RELAKAN DIKAU PERGI



******************************************



Sy blh terima
kopi
takde
susu…
Malam
tanpa
lampu..
Roti
tanpa
madu..
Burger
takde
keju..
Tapi..sy tak leh
terima kalau..
SUNYI
takde SMS dr
U..
**********************************
boy : "awak nak tahu sesuatu tak?"
girl : "ape dia awak?"
boy : "setiap kali saya pandang awak tanpa bertudung, selangkah ibu bapa awak menghampiri neraka tau..itu baru saya, kalau campur ngn budak laki kelas awak, budak lelaki jiran-jiran awak..dengan masyarakat...agak2 la kan, mampu ke ibu bapa awak masuk syurga eh?"
girl : "hurmmm..,saya mintak maaf awak..lepas nih saya akan pakai tudung dan tutup aurat saya"
boy : "awak jgn mintak maaf dengan sy...tp dengan ibu bapa awak dan Allah kerana tidak menjaga aurat"
girl : "baik awak"
boy : "haaaa..macam tu la anak solehah...sejuk perut mak awak mengandungkan awak tau..:D"



P/S:untunglah kalu dpt pkwe camni kan,..




*****************************************



Sahabat umpama
KOMPUTER.
awk ENTER dlm
hidup saya, saya
SAVE awk dihati,
awk FORMAT
segala masalah
saya & krn itulah
tak mungkin
saya DELETE
awk dr MEMORY
saya….
********************************

Inginku kirim
BUNGA, takut ia kn
LAYU, ingin ku kirim
SENYUM, takut x
DIBALAS, ingin ku
kirim RINDU, takut
HAJAT x ksmpaian.
jadi, ku kurim DOA
agr dirimu sht sllu..


***************************************



Kdg2 I sms U..
Kdg2 tidak..
Kdg2 I reply..
Kdg2 I xde kdt..
Tapi jgn risau, brpe
byk kdg2 tue..
U tetap “TEMAN
ISTIMEWA” i
Bkn utk kdg2..
tapi utk
SELAMANYA(“,)


*************************************************
Bermula dgn sekadar mengurat
Lalu bertemu di satu tempat
Maka tangan pun mula melorat
Lawan peluk tak kurang hebat

Bila peluk sama rapat
Nafas pun tersekat-sekat
Baju sendat turut terangkat
Gunung berluruh turut dipanjat

Tinggi rendah,bacaan disukat
Jarum meter bepusing ligat
Lubang kosong mula tersumbat
Habis longgar dlunya ketat

Ular sakti menikam tepat
Bisa terpancut kononnya ubat
Ubat cinta tak pernah tergugat

9 bulan perut sarat
Dulu kosong skrg berat
Bila d’tnya kata terjerat
Time kangkang kononnya nikmat
Cepat lah abg cepat lah cepat

Pikir dunia tak ingat akhirat
Dapat baby di buang merempat
Masalah selesai kononnye selamat
Buat dulu pastu taubat

Tapi skrg sudah terlambat
Segala amalan di hitung di catat
Tunggu lah masa tunggu lah saat
Di akhirat kelak HANG TAKKAN SELAMAT!! :)



***********************************************************


                                                   

No comments:

Post a Comment

Post a Comment